Klassresa

Är nu hemma efter 2 grymma dagar med bästa klassen haha kaos säger jag bara. Dom tror våran klass e tråkig, om dom bara visste ! Helt sjukt sista veckan för oss alla tsm .. Kommer sakna får klass så sjukt mycket! Helt klart snällaste klassen, vi alla är som en stor familj <3
Nästa vecka har jag halvdag onsdag och ledig Tordagen o fredag. Ska under någon utav dom dagarna dra på grönan!
Veckan efter det har vi bal o skolavslutning siiick så jävla skönt, då har jag tid över att träffa folk jag inte hinner med så mycket annars!


115 cm bästa hästen ❤

 


Min dag

Hej bloggen idag va jag hemma för jag kom inte upp och jag hade bara två lektioner idag så jag följde me mamma till stallet och vi gjorde alla sysslor sen red jag ganska kort eftersom mamma skulle jobba så red typ i 20 minuter och jag tyckte att det räckte men eftersom det e hoppträning imorgon så blir det nog bra att hon e pigg och framåt :) Men nu ska jag plugga lite sova kanske lite kolla på film och mysa bloggar imorogn puss puss 
 
kommer lite bilder på Merah-Bella <3
 

 

Hanna och Candy

 
hon hoppade av lite nära på sista bilden och jag fota tidigt men jag är så stolt över våran ponny, gör framsteg varjedag
 

Porträtt bilder

Tog en massor med bilder när Hanna red men lägger upp dom imorgon. Sen gick Hanna för hand och skrittade av henne så passade på att ta några bilder.
 

Uppdatering

Har inte bloggat, helgen bara knas hahah, sov typ 1 timme sammanlagt, har verkligen lidit den här dagen.. Kom nästintill inte upp ur sängen imorse mamma ringde mig flera gånger för jag skulle komma upp, så sprang t skolan o sminkad, duktigt utav mig.
Hade nationella muntligt i spanska, failade stort i det och sedan låg jag sov på bordet hela engelska lektionen.. Kollade ändå film.
Men nu är jag påväg hem från stallet o har fotat en massor, gryymt jag sätter bilder på tidsinställt imorgon!


Måndgar...

Idag värsta dagen i mitt liv e så jävla trött efter en rolig helg. För det första så försov jag mej så åkte till skolan utan smink... brukar aldrig göra det men efter det e mina lärare cpn men det bra e att jag kommer få E i istället för F. Sen somna jag på första lektion sen kom amanda och vi drog till toan o kollade på film för vi hade no så palla inte lyssna på sexualkunskap så tråkkk kan ändå allt plus så fick jag ett prov på det och jag kommer nog få A på det för jag e bäst på det ämnet hehe..  sen va det mat efter maten så gick jag och mina kompisar på rast chillade lite :) sen hade vi idrott plus jag hade inga kläder med mej för det va stress i morse.. så jag slutade för typ en timme tog bussen till mormor o morfar för jag ska plugga + jag och mormor ska på konsert och kolla på nicole för hon o hennes klass ska ha vårkonsert klockan 18.
HATAR MÅNDAGAR! det e den värsta dan på hela veckan
puss puss här kommmer en bild på den bästa hästen jag har älskar dej Mirran <3

Helgen

Hej bloggen så här har min helg sett ut i fredags så sov jag hos amanda och hanna och vi va först i stallet och fixade till hästarna och sen fort hem och fixa oss äta sminka oss och chilla lite hehe... sen drog vi till stan och åt på taco bar och efter det skulle vi träffa några men vi palla inte så vi drog hem och kolla på en skräkis och gick åå la oss typ kunde inte sova så mycket för Engla busade hela natten och va ganska jobbig men det gick bra efter en stund. Sen vackande jag och amanda typ klockan 12 ,11 kanske. Sen efter en stund så åkte jag och amanda till stallet och red först lite på banan sen red vi ut på stora rundan Det va jätte skönt och mysigt. Sen åkte vi hem till hennes pappa och fixade oss sen drog vi ut och träffade oliver o simon och deras kompisar chillade lite ute med dom sen gick vi hem till oliver och kollade på skräkis och amanda oliver o simon spela medans jag och hanna hade tråkk en stund sen kollade vi på en till skräkis. Jag och amanda myste med simon o oliver medans hanna låg på golvet...  har lite ångest...sen så sov vi lite och chillade sen drog vi hem sent hahah aja. Nu kommer lite bilder på helgen puss puss // Nikita 
 
 

Stallfri dag

Nikita rider Candy idag o själv ska jag på begravning, eller farfars aska ska hällas ut i havet.
Förövning blev det väldigt kort dag för mig i skolan, försov mig, som alltid men lyckades komma endast 10 min försent, hade sedan bara en lätt oseriöst lektion där vi endast fick tbx några prov.
Kan inte fatta det själv men det här var SISTA TORSDAGEN I HÖGSTADIET!! Heelt sjukt.
Sen har Skogås centrum under natten brunnit , så de va avstängt idag, branden var anlagd .. Bara så idiotiskt att folk håller på. Politikerna bryr sig inte om det brinner i någon liten ort liksom. Skulle va större inverkan att bränna ner Stureplan eller liknade då skulle garanterar politikerna reagera. Men folk är ju så efterblivna o tror att deras protester ska leda till något.


Snart blir jag utbränd

Hann inte rida någon idag häller på grund av alla läxor! 3 prov och massa inlämmningar på en vecka bara för att det är slutbetyg snart. Det är alltid samma visa innan sommarlovet!
 
Jag översvämmad av alla läxor:
 
Någon som har det likadant nu innan sommarlovet?

Dagens ridpass, Candy

Började med att rida ut eller dagens ridpass bestod utav uteritt, Candy var grymt pigg ute. Länge sen hon var så. Slutade med att rida henne lite på volten vilket inte kändes helt bra, kände mig inte så koncentrerad men nöjde mig när det kändes bra i båda varven!


Vill Ha

Hej bloggen vet inte vad jag ska blogga om så jag bloggar om det jag vill ha. Här kommer först bilden på ett par Tretorn Falsterbo GT årsmodell 2013 som jag söker så om du vill sälja likadana stövlar så ring mej eller smsa på 073-874 90 14. Här kommer första bilden 
 
1.
 
2. Här kommer lite outfits som jag vill ha 
 
3.Dyon Träns och Dyon förbygel i "svart"
Förbygel 
 
4. Kommer lite outifts som jag vill ha :) 

 
 
 
puss puss kommer blogg i kväll //Nikita
 

Tips på frisyrer

Här kommer lite tips på frisyrer till din häst! ;D

Min dag

Min dag såg ut så här idag Först ungdomsmottagningen klockan 10.30 för att hämta min p-piller sen gick jag till skolan typ klockan 12 och åt lite Mat sen hade jag arbetspass efter det hade vi svenska sen slutade vi 14.40. Sen åkte jag hem till mamma som skjutsade ut mej till stallet för jag skulle rida idag för corina och nicole va hemma och pluggade med sin pojkvän. Idag när jag red lektion för corina gick det bra , vi övade på att hon skulle bli mjuk i galoppen och traven för hon va ganska spänd idag för att hon har fortfarande lite träningsvärk och lite stel men det gick bra i slutet för då va hon lung och inte spänd så det gick bra. E jätte glad för att det gick bra och för att corina sa att det såg jätte bra ut och att Mirran och jag ska börja tävla fältävlan för hon tycker att jag skulle passa bra i det för hon tycker att jag har utvecklas så mycket i dressyren och hoppningen så e jätte glad ska bara ta fältavlans kortet och aa ska läsa lite mer om hur och vad jag ska göra hahaha e lite dålig att förklara..  
Puss Puss 
 
 
 
Nikita 
 
 
 

#thatPOWER

Påväg mot skolan med #thatPOWER i hörlurarna. Sommarlovs känsla till max. Bara två veckor kvar t sommarlov. En sista ansträngning på de sista nationella och sen e vi fri, 2 månader utan stress och en massor med måsten.
Idag blir ponnyn riden utan Corins men funderar på att åka ut enda bara för att slippa va hemma!

Vi hörs! Kolla gärna #stalllyckås på istagram där har vi alla våra bilder samlade!


Treårstest 2013

Som jag nämde så visade jag corina's häst Mizz Marwellous på treårstesten som gick på Strömsholm iår. Jag tänkte skriva ett inlägg om hur det går till när du visar din häst på ett treårstest.
 
Även fast det bara är ett test, så finns det mycket regler och mycket att tänka på. Det finns regler för hur du och din häst ska vara klädd, och så finns det en plan för hur du ska göra saker. Du själv måste även planera dagen så att ni hinner med allt, det är precis som på en tävling. Hästen måste knoppas och man har en tid att passa. 
 
Första momentet är att mäta hästen och kontrollera så att det är rätt häst som står i passet. På Strömsholm hade dom en liten station där man kunde göra detta vilken tid som hällst, bara innan start. 
Sedan hade man en tid när man skulle in i ena ridhuset. Det var där jag skulle visa hästens gångarter genom att både springa brevid hästen och ha den lös. Hästen skulle även löshoppas. Först fick jag släppa hästen i galopp så att dommarna kunde dömma den (hela spåret är inhägnat så hästen galopperar bara runt längs spåret i båda varven). Sedan började löshoppningen. Hästen ska hällst klara 120 eller 130 cm. Man får flera försök på sig och dom höjer vartefter. Marwellous klarade 130 cm. Sedan när man är klar med det får man fånga in hästen och visa den för hand. Först skrittar man och ställer upp den innför domaren så att dom kan dömma exteriören. Sedan får man springa runt spåret! Det är jätte jobbigt egentligen för människan som får springa, men Marwellous var så trött så jag fick ingen fart på henne så vi joggade nästen runt. Jag fick dåliga poäng på hennes temperament för att hon var så lugn. 
 
Vi fick inget diplom (man kan få antingen hoppdiplom eller dressyrdiplom) för hon fick inte så pass bra betyg. Men hon blev godkänd iallafall. De som har fått tillräckligt bra poäng för ett diplom måste även göra ett ridprov för att få diplomet. Där ska man visa att hästen är inriden och kan gå alla gångarter i båda varven utan att vara stressad/vara spänd/ovillig. Men vi frågade om jag kunde få göra ridprovet även fast jag inte hade fått diplom! Och det fick jag. Jag fick jätte bra kritik på ridprovet :)
 
Det finns ett reglemente som man kan hitta här www.asvh.se som ni kan gå in och läsa om ni är intresserade om vad det är för regler som gäller :)
 
 
Sötaste hästen på treårstestet enligt mig! <3
 

Föreläsning!

Idag var jag och Cissi (som också rider på Lyckås) på wolksvagen rider tour. Vi fick lyssna på en föreläsning av Kristian von Krusenstierna, gå runt bland lite stånd och då lottades det ut grejer. Tyvärr vann vi inget! Jag tyckte att föreläsningen var bra för den gjorde mig motiverad. Och så gillar jag ju Krusenstierna sedan innan! Jag var skit modig och frågade om jag fick ta en bild med honom Också!
Jag ser lite nervös ut!
 
Jag var även väldigt snabb och hann rida två hästar innan föreläsningen. Jag red lite på Chiquita och hoppade Ida! :)

Gårdagens ridpass

Red ut på Mickey med Ello, Frida och Filippa. Vi tog oss runt stora rundan, vi trodde att det skulle vara mycket svårare att ta sig fram. Det var bara nån enstaka gång vi var tvungna att lämna stigen pågrund av nedfallna träd, dom var lite väl höga att hoppa över för lilla Mickey ;) Han var väldigt lugn, blev piggare sen när vi skulle trava för han  tyckte att man minsann kunde gallopera istället. Stackars lilla Frida ramlade av Prime när vi travade, som tur så skadade hon sig inte :) Efter det så red jag och Ello tillsammans en stund på volten, det gick inte så bra. Mickey var bara stark och kände inte för att samarbeta med mig! I galoppen så gick han bara emot och tyckte att han kunde bestämma själv när han ville bryta av. Det känns som han börjar gå tillbaka till sina gamla ovanor, vilket inte är så roligt för jag har kämpat hårt för att få bort dom! Tänkte jag skulle vara med på nästa hoppträning och rida lektion för Corina i dressyr :) 
 

Ett måste!

Ingrid Skoog's nya collection, ett måste i garderoben! Jag har väldigt svårt att hitta ner dessa kommer gå att köpa, någon som har koll?
 
/ Veronika

Dagens ridpass

Var ute och skrittade Candy idag ensast en kortis. Fick lite tvärstop på slutet bara, och jag är för snäll ibland. haha men fick henne framåt sen och gick några steg till och nöjde mig med det så vände.
Haha ser skit tjock ut i alla tröjor...
 

Engla ♥

 
Titta vad vi har vart och hämtat idag, haha min mamma säger aldrig nej till djur.
Så otroligt söt ♥

när räknas man som bra..?

Ett ämne som folk har mycket åsikter om är hur ska man rida sin häst..
När räknas man som duktg egentligen, är det när hästen på skarpt bett och graman hoppar runt i galoppiruetter medans ryttaren sitter med sporrarna i varje steg för att få hästen att arbeta och i huvudtaget gå framåt. Eller är det när hästen possetivit frivilligt tar stöd i bettet och vill arbeta och lyssnar på ryttarens vikt rörelser.
 
Räknas man som bra ryttare för man vunnit många tävlingar, alltid haft snabbast tid på omhoppninarna..Ja, det gör man ovavsett om ritten var katasrof. Ekipaget van ju.. eller?
Ett vinnande ekipage för mig är ett ekipage som jobbar med varandra, som inte endast är där för att vinna. Klart man är ju på tävling för att vinna men samtidigt ska man kunna se sin häst som en vän, inte ett objekt att tävla med.
Man blir rädd när man ser barn och även vuxna (på sån låg nivå!) banka skiten ur sina hästar, samtidigt har de något utav de skarpate betten och håller i hästen, inte konstigt att hästen vägrar, men nej när hästen vägrat då får den även några spörapp på rumpan. Ekipaget vägrar ut sig, ryttaren rider där ifrån. Skyller allt på hästen, tänker inte, vad gjorde jag för fel? 99% av fallen är det ju ryttarens fel, en häst vill i det flesta fall göra rätt... men med dubbla signaler från ryttaren blir det svårt för hästen att förstå. Det finns ju såklart undantag, hästar som inte vill sammarbeta, men samma där det är antagligen något som ryttaren har gjort fel från grunden.
 
En bra ryttare är enligt mig en som kan tänka efter, vad gjorde jag nu som gjorde att hästen reagerade så? Man ska kuna anpassa sig till olika hästar, kuna på ett bra sätt säga till hästen, nej nu gör du fel men sedan så fort hästen gör rätt kuna ge en klapp på halsen och ge hästen beröm. 
Ridningen ska inte vara kamp mellan hästen och ryttaren. Man ska tillsammas kuna jobba, kunna vinna tävlingarna som häst och ryttare. Inte där ryttaren rider för en idiot och hästen endast kör för attt slippa sporrar och drag i munnen.
 
hästen ska tyck att va på tävling är en posetiv sak, inte behöva veta att minsta lilla misstag den gör kommer den få en arg ryttare och en massor med spö.

Boktips!

Jag beställde precis hem tre böcker från www.ponnypop.se Tänkte passa på att tipsa er om dom! Jag köper ofta hästböcker eftersom att det är det bästa sättet att lära sig saker själv på. Vill man lära sig mycket om hästar, men inte har möjlighet att exempelvis rida lektioner flera dagar i veckan så är det hur effektivt som hellst att läsa om det i en bok! Du kan lära dig vad du vill, när du vill. Enligt mig själv så är nyckeln till att bli bra på någonting, i detta fall hästar, att snappa upp allt man kan om det och försöka lära sig så mycket som det går på egen hand. Jag tror inte att de som blir allra bäst på någonting, fick det serverat på ett silverfat. Till en viss del kan man nog exempelvis köpa sig en bra häst, och få bra tävlingsresultat, men vill man komma ända in i eliten kräver det mycket engagemang. Lathet som "nej det är tråkigt att läsa" får man inte tillåta sig själv att ha! Visst, man måste väl kunna slappna av ibland, och man behöver inte bli bäst häller. Huvudsaken är att det är roligt! Men jag ville bara på peka till er som vill lära er att exempelvis rida på en väldigt hög nivå, läs läs läs, och ha öronen och ögonen öppna hela tiden för nya saker att lära sig! =)

Dessa böcker köpte jag: Hästens konvalecent, dressyrens grunder-the view from C och utbildning av den unga hästen.
 
Jag köpte boken Hästens konvalecens eftersom att jag vill lära mig mer om hur man rehabiliterar en häst eftersom att jag håller på med det på Chiquita just nu. Anledningen till att jag inte har köpt boken tidigare är pga att jag inte har haft råd.
 
Jag köpte boken Dressyrens grunder - the view from C eftersom att jag älskar att tävla dressyr och vill verkligen veta vad det är domarna kollar på. Det är ett ämne som intresserar mig väldigt mycket.
 
Jag köpte boken Utbildning av den unga hästen eftersom att jag även håller på med det just nu och vill lära mig mer om det. Jag har redan utbildat henne ett tag, och hoppas att jag kan hitta saker i boken som jag gjort rätt, och saker som jag gjort fel.
 
 
/ Veronika
 

lyx vs budget outfit

 
Två nästintill lika outfits men ändå skilljer dom ca 10 tusen kroner.Det är sjukt igentligen att outfiten till höger ligger över 15 tusen kroner medans den andra ligger på ca 6000. Självklart är märkes utrustningen snäppet snyggare, bättre passform och bättre kvalite och jag skulle självklart om jag hade pengarna välja den högra outfiten.

Sen uppdatering!

Här kommer min sena uppdatering om hur det gick att rida i fredags! Red dressyr i ridhuset på Indeur (Ida) och Mizz Marwellous. Det gick bra på båda. Red runt och tog det lugnt med båda eftersom att Ida har fått hoppa så mycket på sistonde och eftersom att Marwellous bara är tre år.

Mizz Marwellous är ett treårigt sto som jag brukar rida ganska ofta. Hittils är det faktiskt bara jag som har ridit henne eftersom att hon inte ska gå så ofta. Jag har även utbildat henne själv (men hjälp av ägaren Corina från marken) fram tills nu. Jag satt inte in henne, men från första stund utan ledare så har jag utbildat henne själv. Det är den första unghästen jag har utbildat själv, men jag är väldigt nöjd med resultatet! Det har även varit en väldigt bra första häst eftersom att hon är lugn i psyket. Jag visade henne även på treårstestet iår som var på Strömsholm. Jag är jätte nöjd med hur det gick! Bilden nedan är från testet, hindret är 130 cm högt.

 
Förövrigt som kan vara bra att veta om Marwellous är att det är Corina's egen uppfödning och att Indeur (Ida) faktiskt är henne mamma! :) Lite kul att hennes mamma ligger på 172 cm och att hon själv inte äns är över 160 cm.
 
/ Veronika
 

18/5 Runsten


 

Min första avramling på Candy

Skrev ju för några dagar sen att jag ramlade av Candy i vattnet och fick med det på bild, men la aldrig upp dom då, men här kommer dom, se och njut.. haha!


Pay and jump, runsten

Idag har jag och Candy vart på våran första pay and jump, hon hoppade som hon aldrig gjort något annat. När jag kom in på banan fick hon kolla på de "läskiga" hindrena. Hon brydde sig inte alls utan försökte ist äta på dekoreringblommorna, travade runt lite innan start och hon reagerade inte ens när publiken började applådera.
 
Vi kom runt hela banan på 60 cm med ett ner, hon slarvar lite när hon tycker det är lågt. De läskiga hindrena kom hon över bra, det var ett som hon tvekade lite på och hoppade snett men inte gjorde det något. Så tråkigt med ett ner men det var första gången och hon prestrerade långt över förväntan och vi alla är grymt stolta över henne. Hon hoppade hindrena på framhoppningen som låg på 70 som ingenting!

lilla gul på äventyr

 
Idag har Hanna och Candy vart på Runsten, Pay and jump första gången! Jag är så sjukt stolt över ponnyn så underbart duktig! Ber Hanna skriva ett inlägg om tävlingen senare.
Längtar själv sjukt mycket att tävla nu allså, ska kolla om det har någon ay and ride den närmate tiden. Candy ska även mätas, få ny sadel sen skaffar vi nytt släpp och till hösten är det väl planerat att vi ska börja starta lokalt!

På äventyr!

Skriver mer sen!


Uteritt

Tog Mirran på en skogstur idag, det var super mysigt och hon var väldigt lugn och tyckte att det var skönt att bara få galoppera på ute. Jag valde att bara rida ut en sväng eftersom att hon har haft träningverk i några dagar nu. Imorgon är det Nikita som ska rida så får nog bara mocka imorgon haha // Nicole




Snabbinlägg!

Såhär såg en av hästarna ut på dagens ridpass! Skriver mer ingående om hur det gick när jag kommer hem! :))
 
 
 
                               / Veronika

Hoppning vs Dressyr

När jag var liten så var jag en solklar hoppryttare. För dressyr var ju tråkigt. Jag var alltså som de flesta barn, hoppningen är alltid det roligaste. Men när jag fick min häst Chiquita vände det. Och sen dess har jag varit fast! Just love dressage. MEN! Det finns alltid ett men. Den senaste veckan har det kännts som om jag har varit en hoppryttare. Jag har nämligen bestämt mig för att sadla om till hoppning (för tillfället iallafall) med min ridlärares häst Ida! Hon är sto, 172 cm och super duktig på att hoppa! Hon löshoppar mer eller mindre 150 cm. Dock har hon aldrig riktigt gått att hoppa för hon är väldigt osäker i hoppningen på grund av dåliga erfarenheter. Jag har hittils bara vågat hoppa 50 cm. Men här om dagen bestämde jag och ägaren att vi ska försöka lära henne att hoppas med ryttare genom att löshoppa henne med stakars mig på ryggen. "Jag är inte rädd, jag kan flyga!" började folk reta mig för. Vi har hoppat två gånger denna vecka och det gick faktiskt väldigt bra båda gångerna. Dock fick jag ett bakslag andra träningen. Jag hoppade en kombination med sista hindret på 110 cm, det gick jätte bra att hoppa några gånger, men sen råkade vi komma fel. Hon slog i bomen på det första hindret som var typ 80 cm så att hon slog i benen ganska hårt. Då kom hennes osäkerhet tillbaka och så vågade hon inte hoppa igen. Det var omöjligt att få över henne eftersom att hon ändå ligger på 700 pannor och är medveten om det. Jag fick hoppa av så försökte vi att löshoppa henne utan ryttare igen. I slutet lyckades jag iallafall hoppa henne uppsuttet över 50 cm. Men det började bra och jag fick över henne tillslut så jag är nöjd med hur det gick :)
Här är Ida och jag, hindret är 110 cm
 
Passar på att slänga in den här bilden också för jag kommer nog aldrig gå över helt till hoppning ;)
 

Candy

Hej bloggen i går red jag candy hon va jätte fin och lugn lite spänd då och då men det gick över. Hon va jätte fin i galoppen idag hon rulla på men hon försökte dra Bara en gång i vänster varv.

Tack så mycket för jag får hjälpa er med candy hon e verkligen trevlig när hon inte hittar på små grejer. Jag stöttar verkligen er till 1000% och hoppas att hon kommer bli en stjärna med er för hon Har på potential verkligen och hon kommer bli så fin när hon blir stor för hon e ju bara 4 år.

Men tack så mycket Hanna och Amanda finns för er när som helst puss puss! <3

https://cdn2.cdnme.se/4160523/7-3/pic_5195de35ddf2b316097fcc06.jpg" class="image">


Snyggt och säkert!

Jag måste passa på att tipsa om tre produkter som jag tyckte var super snygga/smarta ur Kingsland nya kollektion! Jag känner mig i stort behov av alla tre sakerna!
 
Detta ryggskydd skulle vara super för mig eftersom att jag inte riktigt gillar att rida med säkerhetsväst, men det är ju dumt att rida helt oskyddad!
Denna kavaj är ju bara så snygg! Dreggel... Den skulle sitta fint som min nästa hoppkavaj!
 
Dessa ridbyxor är ju bara ett måste. Inte bara det att dom är super snygga, man kommer slippa skav i knävecken också! =)
 
/ Veronika
 

Stressig dag!

Idag var det en väldigt stressad dag för mig, mycket att hinna med på alldeles för lite tid! Så här är de flesta av mina dagar, men jag brukar klara det ganska bra! Däremot så blir jag alltid jätte lat på helgerna bara för att jag alltid stressar så mycket på vardagarna. Aja, såhär såg denna torsdagen ut för mig!
 
8.00 började skolan. Jag kom försent för att jag knappt kom upp på morgonen.
14.00 slutade skolan =)
15.30 kom hem. Gjorde läxor fram till klockan 18.00 Jag har så sjukt mycket rester just nu så det är inte sant!
Sedan tog jag det lugnt och käkade och tittade lite på TV till klockan 19.00
19.20 kom jag fram till stallet
 
Väl i stallet så red jag tre hästar, fixade mat och mockade till två hästar. Jag var väldigt snabb och var klar till 22.15
Jag var nästan anfådd när jag skulle gå hem för all stress! Jag tycker verkligen att det är kul att få rida många hästar per dag, men det är svårt när man ska hinna med läxorna också. Då blir det väldigt stressigt. Jag hade velat hinna med att träna idag också. Jag brukar ta en cykel tur, men det hann jag helt enkelt inte idag.
 
Hästarna jag red idag var iallafall Donna, Chiquita och Sigge!
 
Donna: Red henne i ridhuset i cirka 40 min. Det gick faktiskt väldigt bra. Hon var pigg och vi lyckades göra skänkelvikningar i både trav och galopp jätte bra! Vi lyckades till och med göra några rena byten! Hon blev väldigt lyhörd mot slutet så det var kul med tanke på hur urform hon är. Hon har tappat jätte mycket muskler och har en väldigt stor häng mage på grund av att hon är kolikare och fölsto. Men nu håller jag på att bygga upp henne igen. Jag satsar på att kunna börja tävla henne efter sommaren.
Donna på bilden. Ja ni ser ju själva den lilla hängmagen =)
 
Chiquita: Red henne i ridhuset i max 20 min. Jag håller som sagt på att sätta igång henne från skada. Jag går väldigt sakta fram för att hon inte ska bli halt igen. Vi har sprutat henne till och från sedan hösten förra året och därför har jag också ridit henne lite till och från. Men idag tog vi den första galoppen någonsin! :D Tyvärr kändes det inte jätte bra. Jag ska be min ridlärare Corina kolla på henne någon dag. Men det är bara att hålla upp mungiporna och kämpa vidare!
Min vacka Chiquita på bilden <3
 
Sigge: Sist men inte minst (för det är ju faktiskt Chiquita) så red jag Sigge i ridhuset! Jag har faktiskt ingen aning om hur länge jag red, men det var minst en halvtimme iallafall. Struntade i att longera för första gången innan jag red, men det gick bra ändå. Ingen tårta den här gången häller! Tyvärr kändes han sådär idag, han var väldigt hård i munnen. Men han var super lugn och gjorde jätte fina galopp fattningar i höger varv så jag är nöjd! :)
Jag har ingen bild på Sigge, men han är en galoppör så här får ni en bild på en galoppör från google. Dom ser typ exakt likadana ut fast Sigge är mer chocklad brun =)
 
/ Veronika

Uppdatering..

Det ligger ett långt åsiktsinlägg i utkastet, väntas på att skrivas klart och avslutas på ett bra sett försöka få med något budskap i de jag skriver. Väntar med att publicera det tills bloggen är igång ordentligt. Nästa vecka borde den va färdigt fixad osv. Ska bli kul!!

Dagen idag har vart sjukt ansträngande och höll nästintill på att somna påväg hem från Farsta. Fick lite småsaker med mig hem, dock var jag för trött för att shoppa då vi skrivit nationella hela dagen.
Nu ska jag sova, överleva sista dagen i skolan, sen jävlar e det helg! Massor med planer, självklart har det med hästar att göra ;)

//Amanda M


Nikita

Hej jag e en tjej på 14 barre! född 99 och går i 7:an. jag som alla andra är också från lyckås som e med i den här bloggen.

Jag har en foderhäst som jag ska ha i två år eller mer. Hon heter Merah-Bella kallas för Mirran sto född 2006 från dalarna i Ludvika. vi ska ha henne för att meritera upp i hoppning till 120-130 cm typ för sen ska hon in i avelsboxen. Hon e svårriden till tusen man måste känna henne och hur hon fungerar för att kunna riden henne och när man rider henne så får man inte störa henne för då blir hon upprörd och stressad och bara springer i från än och stark som in i helvete kan typ inte få stopp på henne och såklart så rider vi på corinas sett för det funkar bäst på en sån häst! 

Kan berätta lite om mej själv har ridit i ungefär hela mitt liv började när jag va 3 sen på ridskola när jag va 6 år gammal. Har haft lite medryttare hästar också och foderhästar och lånat hästar. Innan Mirran så lånade jag och min syrra två unghästar som heter Hilmer och Malte av Corina. Min dröm e att gå 160 hoppning och va lika duktig som Rolf Göran Bengtsson och Malin Baryard och alla andar världens stjärnor i världen! 

Här kommer lite bilder på mej och Mirran puss puss 
 
 

11 fakta för att känna mig bättre..

Jag vill inte att tiden ska gå såhär sjukt fort,bara 18 skoldagar kvar, endast någon vecka kvar till klassresa, betygsättning och balen.
 
 Jag är så sjukt nöjd med min klass så att sluta där känns jobbigt, sen att börja gymnasiet är jag jätte nervös för!
 
Vi håller just nu på att leta efter en transport, även köpa en ny bil med dragkrok
 
Till sommaren byter vi stall igeeen waah vill typ inte är så nöjd med Lyckås. Men ska sedan tillbaka efter sommaren igen.
 
Många ser mig som sjukt dryg. För jag helt enkelt inte orkar va trevlig mot folk som jag inte behöver ha att göra med. Folk som känner vet dock att jag inte är det!
 
Jag tränade förut för en tränare som jag inte lärde mig ett skit utav. Red för henne väldigt länge och absolut inget funkade
 
Jag har haft 2 medryttarhästar och två foderhästar. Lämnade tillbaks den första foderhästen för att vi inte klarade av henne , nu är hon avlivad :(
 
Jag är sjukt rädd att va borta från skolan nu haaha för den senaste tiden har jag fått så mycket hemrigning så det inte är sant. Minsta lilla jag gör ringer min lärare hem och får så gott som varje dag skäl att jag inte antränger mig. Konstigt då jag själv gör mitt bästa.
 
Jag har fortfarande inte fattat att vi har flyttat stall. Helt sjukt vad mycket bättre det är, dock saknar jag ridvägarna på kvarntäppan.
 
Jag tycker jag är för lång för Candy.
 
Har ett helt annat tänk i ridningen nu gämfört med förut, rider hellre  genom tanken och det värsta som finns är när folk sporrar hästen och drar o sliter i hästen, mår dåligt över hur att se hur folk rider på sina hästar, där varje ridpass går ut på att driva i varje steg för att få hästen att arbeta. Det är inte rätt!
 
//AMANDA M

Hoppträning 15/5

Fick idag låna en häst med namn Fire, riktigt rolig att rida! Lite busig ibland bara och koncentrerade sig på annat. Då jag inte hoppat på 5 månader och tidigare vart så rädd i hoppningen så är jag väll nöjd över dagen. Eller ja jag överlevde iaf!

Alltid så när det gått bra för mig så ser jag bara det dåliga, jämför mig med de andra jag tränar med och det får mig att känna mig dålig, så det tränar jag på! Som ni ser jag pratar i dubbelmoral men jag har svårt att inse att jag gjorde bra ifrån mig för att vara jag!

Candy fick vila idag och betades bara en kort stund.. Imorgon blir hon riden av Nikita på volten och jag ska ha en icke-hästdag och åka o shoppa med några kompisar, sköönt!

På bilden Hanna och Fire:


Dagens lyckås hoppning!

Idag hoppade tre av oss lyckåsbrudar för tränare! Då är frågan, hur gick det? Vad gissar ni på när ni ser denna bild?
Det är mig och min ridlärares häst Donna på bilden, jag kan inte svara på hur de gick för de andra (Nikita och Amanda) men det gick iallafall ganska bra för mig! Donna var väldigt seg, sur och trött idag, så med tanke på det gick det helt okej. Det var även en ganska svår övning (tycker jag) så jag är nöjd! Tyvärr så måste jag rida henne i min bomlösa sadel för hon har tappat jätte mycket muskler. Det var inte det enklaste att hoppa i den, men det funkade! Jag satt iallafall kvar. Det blev inga tårtor idag häller. För er som inte vet så är det en tradition att den som ramlar av måste bjuda på tårta. Fast personligen tycker jag att det borde vara den som ramlar av som blir bjuden men aja!
Hej hopp galopp, vi hörs! :)
(som jag brukar säga, man kan inte tro att jag snart fyller 18 år så töntig som jag är) <3
/ Veronika

Bad bilder

I söndags så drog jag, Hanna och Nikita och badade med hästarna, Nicole följde med som fotograf. Blev en hel del bra bilder, lyckades klicka över 300 bilder så det är sjukt mycket bilder som e bra. Svårt att välja ut det bästa.
Hanna fick låna en häst vid namn Elvira, en D-ponny som står på Lyckås.
Jag lyckades även göra min första avramling på Candy, ramlade av i vattnet så landade mjuk. Fick med det hela på bild så dom kan jag lägga upp i ett senare inlägg!

Veronika

Mitt namn är Veronika Andersson och jag är precis som de andra på den här bloggen en Lyckåsare! Jag står på stall Lyckås med min häst Chiquita som jag har haft i cirka 4 år nu. Hon är ett d-ponny sto på 12 år, korsning new forest och halvblod. Hon avlades för western och är därför inte den ultimata dressyr hästen men det är mitt stora intresse så det har blivit mycket dressyr harvande. Tyvärr så fyller jag 18 år i sommar och kommer inte att kunna tävla henne nästa år. Jag har beslutat att sälja henne på grund av att vi har växt ifrån varanndra. Inte bara tävlingsmässigt. Hon har legat ute på annons ett tag men blev halt i vintras så nu håller jag på att rehabilitera henne.
 
Jag började rida på ridskola när jag var 8 år gammal och har sedan dess varit fast. Det var väl lite till och från med hästarna ett tag, men när jag fyllde 12 år fixade mina föräldrar en "galen" hyr häst åt mig och sedan dess har det inte vait någon återvändo! Jag har varit i stallet i princip varje dag sedan dess.
 
Innan Chiquita hade jag en hopp häst som hette Vidanza. Tyvärr så slutade det inte bra med den hästen på grund av skada. Förutom Chiquita så rider jag en del andra hästar i stallet. Jag rider flera av min ridlärares hästar, och ibland även några andra hästar i stallet.
 
Jag har inte mycket att säga som inte är häst relaterat men jag är i alla fall född år 1995 och går nu andra året på gymnasiumet med inriktning företagsekonomi. Jag trivs jätte bra med min linje och hoppas på att i framtiden driva ett eget företag!
 
Jag kan ju passa på att berätta om mina mål med ridningen också. Jag satsar på att bli så bra som det bara går och rider därför oftast 2-4 hästar varje dag (när jag inte är för lat, vilket jag kan bli ibland). Jag hoppas på att en dag få tävla i de högsta dressyr klasserna.
 
Jag och Chiquita på bilderna :) <3
 
¨

Amanda F

Jag heter Amanda Fredriksson, född 98 och går i 8:an. Jag som alla andra här är också från Lyckås, min faster Corina står där med sina 6 hästar.
 
Jag är medryttare på en av Corinas ponnyer som heter Mickey, jag har ridit Mickey i snart 3 år. Mickey är en C-ponny valack född 92, import från Danmark. Han är en ganska svårriden om man inte känner honom och vet hur han fungererar. Men om man ger honom en chans och tid att lära känna varandra så är han en riktig super ponny! Det har tagit mig nästan 3 år för att komma dit jag är idag, bara för några månader sen så klickade det helt plötsligt mellan oss!
Jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt som vi faktiskt har kommit. Förhoppningsvis kommer jag kunna åka iväg och börja tävla snart! Våran starkaste gren är hoppning, men vi utvecklas mer och mer för varje dag i dressyren också. Men hoppningen är det vi båda tycker är roligast och det är det jag kommer tävla mest.
 
Jag har inte så mycket mer instressant att berätta om mig själv. Jag ha ridit sen jag var ca 6-7 år, började rida på en liten shettis som heter Herman. Efter det började jag rida på ridskola och där red jag 1 dag i veckan, samtidigt red jag hos min faster på hennes B-ponny som hon äger än idag.
Mina framtids planer/drömmar är att tävla så högt som det bara går inom hoppningen och få jobba med någonting inom hästar :)
 
 
 
 
 

Nicole

Hej!
 
Mitt namn är Nicole Söderquist och jag är 16 år. Jag går i nian i en skola som heter Nyboda och som ligger i Tyresö. Jag själv bor i Sköndal med min mamma, syster Nikita och våra två katter. Jag och Nikita delar på våran foderhäst Merah-bella som är född 2006. Mirran som vi kallar henne kommer från Dalarna och de som äger henne är specialiserade på uppfödning av gula halvblodshästar. Vi har Mirran på foder för att vi ska tävla upp henne i hoppning men också lite dressyr. När hon är färdig tävlad ska hon åka tillbaka till Dalarna och bli mamma.
 
Jag rider som alla andra tokar här på Lyckås och det är något som är obskrivligt. Vi gör allt tillsammans så som att träna, träna oss själva, utteritter, uteritter med badning, roliga aktiviteter och mycket mer. Stämmningen är alltid glad och för det mesta flummigt (så länge det inte handlar om träning av hästar för att då är alla så sjukt fokuserade och seriösa, hade vi varit flummiga då hade ingen utav av oss kommit så långt och blivit så duktiga som vi är idag)
 
Mitt mål med mig själv och Mirran är att vi ska tävla så mycket som möjligt i både hoppning och dressyr och göra det bra. Mirran är en väldigt svårriden häst vilket är lagom knepigt. Vi har haft henne sen förra sommaren och allt började gå som vi ville först i vintras. Men nu är hon en helt annan häst än vad hon var när vi fick henne. Hon var väldigt springig och stressad och nu får man nästan driva istället vilket är så sjukt bra. Hon är en väldigt trevlig häst som alltid gör sitt bästa och alltid är glad. Jag kommer naturligtvis uppdatera om hur det går :)
 
// Nicole

Hanna

Jag heter Hanna Moberg, född 99. Jag började rida när jag var mindre på Häringe, en ridskola med islandshästar. Redan första gången var jag ute och galopperade i skogen, innan dess hade jag endast ridit några gånger på min mammas dårvarande medryttarhäst.
Jag var sedan medryttare på en B-ponny vid namn Stella. Red henne i 2 år men slutade för att jag var förlång på henne. Med Stella startade jag några lokala tävlingar, hoppade även en heldel terräng med henne.
 
Nu rider jag Candy ca 2-3 gånger i veckan och det går för det mesta bra!. I februari när vi flyttade till lyckås så har vi även börjat hoppa henne. Jag vill i framtiden komma ut på hopptävlingar med Candy. Hon har en väldigt fin hoppteknik och när hon väl är med och samarbetar så går det super!

Amanda M

Jag heter Amanda Moberg, född 97 och går sista året i högstadiet. Ska efter sommaren börja gymnasiet och har önskat ekonomi.
 
Vi flyttade till Lyckås i februari i år och efter det har det gått framåt. Tidigare hade jag nästintill tröttnat på ridningen och att åka ut  till min dåvarande foderponny varje dag kände jag mig alltid tvingad till. Hade många gånger tanken på att ge upp, då det mest bestod utav motgångar med min foder ponny och inridiningen utav Candy gick inte alls framåt.
Men efter att ha flyttat till Lyckås så har jag börjat tycka ridningen är kul igen. Candy utvecklas för varje dag och även jag har utvecklas i min ridning.
 
Caramint Candy, kallad Candy till vardags är ett 4 årigt sto, svenskridponny.
Hon är just nu inom ridning och är väldigt posetiv och framåt, dock har hon sina knep att komma undan.
Candy har vi haft i något mer än 2 år och hon kom till oss som oinriden. Min syster har för det mesta stått för inridningen ibörjan eftersom jag hade foderponny.
Men nu har vi delat upp det och vi båda rider ungefär lika många gånger i veckan.